KRAJ GVARDIOLINE ERE NA ETIHADU! Siti već našao zamenu za Pepa (FOTO)
Pep Gvardiola na utakmici Mančester sitija i Real Madrida, Foto: EPA/ADAM VAUGHAN

ŠOK IZ MANČESTERA

KRAJ GVARDIOLINE ERE NA ETIHADU! Siti već našao zamenu za Pepa (FOTO)

Španac je postao trener "građana" 1. februara 2016. godine

Objavljeno:

Fudbaleri Mančester sitija ispali su od Real Madrida u četvrtfinalu Lige šampiona, a deluje da se eri Pepa Gvardiole bliži kraj.

Španac je stigao na Etihad 1. februara 2016. godine, a poznati portal Relevo piše da će "građani" uskoro morati u potragu za novim trenerom.

Pep Gvardiola na utakmici Mančester sitija i Real Madrida
Pep Gvardiola na utakmici Mančester sitija i Real Madridafoto: Mark Cosgrove/News Images / imago sportfotodienst / Profimedia

Kako tvrdi Horhe Pikon, novinar Releva, sve više se priča o razlazu usled manjka želje u klubu da se ugovor obnovi.

- Nema nikakvog pritiska, ali istina je da u klubu postoji sve manje uverenja u novu obnovu ugovora. Zato se neke stvari već pripremaju za period koji će uslediti bez Pepa. Profesionalizam i sportski ciljevi imaju specifičnu težinu u njegovim odlukama, međutim u ovom trenutku karijere, čak iznad svega toga, pojaviljuje se nešto lično. Mnogo godina je već udaljen od porodice, živi sam u Mančesteru. Za sada je uspevao da održava nivo motivacije netaknutim, ali sa očitim mentalnim i fizičkim umorom. Tako da taj detalj nije zanemarljiv - piše Pikon za Relevo.

Pep Gvardiola na utakmici Crvene zvezde i Mančester sitija
Pep Gvardiola na utakmici Crvene zvezde i Mančester sitijafoto: Starsport

Smatraju kako će Siti reagovati mirno kakav god scenario da ih zadesi, ali spominje potencijalnu zamenu.

- Šta god da se dogodi, rukovodstvo Siti grupe ostaće mirno. S puno entuzijazma razmišlja se o budućnosti. Ukoliko se razlaz dogodi, ključ će biti ublažiti udarac gubitka velikog stručnjaka i postići što lakšu tranziciju, uz pronalaženje adekvatne zamene. Tragaće se za profilom koji ne objedinjuje samo Pepove trenerske kvalitete, taktiku i stil. Takođe, vodiće se računa o harizmi naslednika - istakao je Pikon.

Pep Gvardiola na utakmici Mančester sitija i Real Madrida
Pep Gvardiola na utakmici Mančester sitija i Real Madridafoto: EPA/PETER POWELL

Jedno ime se izdvaja...

- Kombinujući sve to, jedan od kandidata sigurno bi mogao da bude Mičel Sančez (prim.aut. trener Đirone). Ima poštovanje svih relevatnih faktora u Siti grupi. Njegova ličnost i radna etika ulivaju poverenje. On je pod konstatntnom 'prismotrom' najvažnijih ljudi iz redova engleskog šampiona. Upravo uči engleski i priprema se za ono što bi moglo da ga sačeka u bliskoj budućnosti - zaključio je Pikon.

Mičel Sančez
Mičel Sančezfoto: EPA/Kiko Huesca

Pep je inače ranije govorio o povratku u Barselonu.

- Gde god budem radio i šta god budem radio, kada me Barselona pozove, vratiću se. To je moj klub - pričao je ranije Gvardiola.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.